|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Kedves Dati Cenzor!
Köszönöm szépen, hogy megint nyitott szemmel járkáltál a receptjeim között. Már javítottam.:) |
Nessa!
Nagyon szépen köszönöm.:) |
Kedves Alíz! Megjött a cenzor:))) a sonkás piskótatekercs képeinél amikor a papírt leszedőset mutatod, nem jó az alá írt szöveg. Csak hogy kerek legyen a dolog:) A recept tökéletes, nagyon-nagyon tetszik!
Szeretettel: Dati |
Nagyon tetszenek a receptek!
Gratulálok hozzájuk! |
Kedves Katalin!
Nagyon szépen köszönöm ezt a Konyhatündér megnevezést, meg mindent, amit írtál.:) |
Éva!
Van a Lidl-ben egy virsli, 1500.- Ft körül van 1 kg-os kiszerelésben,és az van az összetevőkben, hogy 80 % sertéshús, ami nem igazán jellemző a többi virslire. Ízre is finom és elég hosszú is, és a Lidl-ben veszem hozzá azt is, amibe beleteszem.:) |
Kedves Alíz!
Véletlenül csöppentem a konyhádba, de teljesen lenyűgöztél és csak szuperlativuszokban tudom kifejezni az elismerésem mind gasztronómiai, mind fotózási, mind honlapszerkesztési tudásod láttán! Minden elismerésem, gratulálok! Te egy igazi Konyhatündér vagy! |
Szia Alíz!
Az lenne a kérdésem,hogy a Amerikai hot doghoz Te milyen virslit használsz és melyik boltban szerzed be?(Pl:Lidl stb)
Nagyon szuper az oldal gratulálok hozzá! :)
Üdv:Éva |
Szia Aliz!
Mivel a recept 22 cm-es kör alakú formához elég, annak a területe 380 ncm, a te tepsid meg 950 ncm, ezért legalább 2 és félszerese kellene. Szerintem vedd a dupláját az egyszerűbb számítás miatt, és a tepsi hosszabbik oldalát szűkítd le 7-8 cm-rel. A sütőpapír szélét emeld fel és tegyél mögé egy sörösdobozt (üresen), vagy összehajtogatott kartont, vagy egy poharat, az kb. annyi, amennyivel szűkíteni kell. Nem kell miliméterezni. Sok sikert hozzá! Boldog szülinapot a fiadnak!:) |
Szia Aliz!
Az lenne a kérdésem, hogy: a jéghercegnő tortát szeretném a fiamnak sütni szülinapjára, de nem kerek, hanem egy 25X38-as tepsiben. Elég lesz ha 50%-kal megnövelem a tészta adagját? Köszönöm válaszodat! |
Nem lettem sokkal okosabb, talán annyi, hogy ha ilyen rizottófélét készítesz (összekeverve a rizst azzal a pőrköltfélével), akkor lehet hozzá keverni nagyobb kockára vágott fött tojásokat is, de a tojásból is lehet pörköltet készíteni, akár zöldbabosan is, csak a tojáskockákat a végén kell belekeverni. Ha csak tojásból készíted, akkor a pörköltalapot kell teljesen megfőzni (olaj, hagyma, pirospaprika, kis víz) és a végén bele a tojást.
Még lehet rizses omlettet is készíteni. Én maradék főtt rizsből készítem (van is ilyen kész receptem, majd felrakom). A zöldséges rizst serpenyőben átforrósítom, ráöntöm a fűszerezett, felvert tojásokat és mindkét oldalán megsütöm. Ehhez a rizst úgy is el lehet készíteni, hogy pl. hagymát pirítaszt, rá a rizst és a zöldbabot, fűszerezed, só, bors, fokhagyma, együtt pirítgatni, vizzel felönteni és megpárolni. Bele lehet keverni a felvágottakat, vagy ez lesz a köret, hozzá tükörtojás, aminek a tetejét meg lehet szórni kockára vágott, pirított sonkával, vagy párizsival...csak ne téliszalámival.
Ennyi .:) Látom más fantáziáját nem igazán mozgatta meg.:) |
De tojás is van és köszi. |
Az előzőt én írtam, csak kimaradt a "li "a névből.
Ja, és a lényeg, ha az a felvágott sonka vagy párizsiféle, azt felkockázva a zöldbabhoz lehet adni.
Aliz |
Ez nem valami sok. Esetleg lehetne a zöldbabból pörköltszerűt készíteni, tejfölösen, vagyis olyan paprikásfélét. Hozzá meg párolt rizst. Esetleg összekeverve.
Ehhez hasonlót //azila.gportal.hu/gindex.php?pg=32047890 csak zöldbabbal. Hagymát apróra vágva, kevés olajon megpárolni, tűzről lehúzni és pirospaprikát keverni hozzá, meg kicsi vízet és a zöldbabot. Ha van Piros arany vagy gulyásktrém, azzal lehet ízesíteni. Bögrével kiméred a rizst, megmosod, szűrőben jól lecsöpögteted és kevés olajon kicsit megpirítod, majd kétszer annyi vizet öntesz rá, mint amennyi a rizs volt. Sózni vagy ha van Vegeta azzal sózni és elkezdeni főzni. Ha már majdnem mid beszívta a vizet, elzárod alatta a tűzhelyet és jól lefedve hagyod, hogy a saját gőzében teljesen megpuhuljon. Ezt össze lehet keverni a zöldbabpörkölttel, vagy a megpárolódott zöldbabhoz egy csapott evőkanál liszttel elkevert tejfölt lehet adni, összeforralni, mint a paprikás csirkét, és a párolt rizs mellé tálalni.
Tojás sincs?
Most hirtelen ez jutott az eszembe. |
Ezek a hozzávalók vannak, és kezdő vagyok, ráaásul nem lesz sok időm, és diétázom is:
rizs, paprika, rengeteg fűszer (fahéj, curry stb) zöldbab, tejföl, vörös, lila, fokhagyma, felvágottak... valakinek vlami ötlet ebből? Ne rakottas meg ilyen cuccokat, sütőt nem tudok használni. zöld bab csak kevés van, tehát ne is zöldbabos cuccokat, tehát rizsest. |
Beáta!
Próbáltad már a rántott tojást? Ha nem, akkor mindenképpen próbáld ki, mert olcsó, egyszerű, majdnem olyan, mint egy rántott hús, és leszámítva, hogy egy kicsit macerás a sütése, tökéletes feltét lehet főzelékre. Épp tervezem újra elkészíteni, újabb képpel, mert úgy látszik nem elég vonzó a fotó, mert még senki nem jelzett vissza, hogy elkészítette volna, pedig meglepően jó. Próbáld ki 1-2 darabbal! Érdemes.:) |
ha tudtok,ajánlani különböző,főzelék feltéteket,szívessen fogadnám.köszi Beáta |
szuperek a receptek,nagy családos anyuka vagyok,és bizony sokszor jelentett problémát,mit tegyek estére a családi asztalra,még az a szerencsém,hogy vagytok ti,és a NET.köszi mindenkinek Beáta |
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |