|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Kedves Judit!
2 féle száraz élesztő, van itthon.
Haas 11 g-os, az van ráírva, hogy 38,5 g friss élesztőnek felel meg, a Dr.Oetker 7 g-os, a zacskó szerint 25 g friss élesztőnek felel meg. Utóbbira az van írva, hogy 0,5 kg liszthez elegendő., míg a Haas 1 kg liszthez elég.
Ez érdekes, mert a Haas csak másfélszerese a Dr.Oetkernek, míg a liszt mennyisége a duplája. Nekem eddig bejött a 7 g-os zacskó a fél kg-hoz. Ha biztos, hogy friss a száraz élesztő, bátran hozzá lehet keverni a liszthez felfuttatás nélkül, de nagyon kényes a száraz élesztő és a szavatossági idő lejárta előtt is előfordul, hogy nem indul be. Ha bizonytalan vagy a minőségben, próbáld meg felfuttatni, ha nem akar "futni", a tészta sem kel meg jól.
A kenyérsütőbe csak azért jobb a folyadékot először az edénybe önteni, mert így nem tapad a liszt a sarkokba és gyorsabban összeáll a tészta (egyébként meg bármilyen sorrendbe rakod bele, előbb-utóbb tészta lesz belőle.
Remélem segítettem.:) |
Kedves Aliz!
Elolvastam a szarazelesztovel kapcsolatos oldalt. Minden esetben fel kell futtatni a szarazelesztot? Lattam mar olyan receptet, amelyben ugy irja, hogy csak szorjuk hozza a hozzavalokhoz. Nagyon szeretek sutni-fozni, de meg kelt tesztat soha sem sutottem, valahogy mindig feltem tole... A kelt tesztak alatt receptekbol szeretnem megprobalni a fonott kalacsot. Hany grammos a szarazeleszto csomag, amit hasznaltal? En Ausztraliaban elek, sajnos itt nagyon nehez friss elesztohoz jutni, a szarazelesztok fajtatol fuggoen kulonbozo kiszerelesuek. Ha kenyersuto gepet hasznalok a dagasztashoz, akkor van-e valamelyin sorrend (folyadek, liszt, stb.)? Nagyon szepen koszonom a segitseget! Judit
|
Kedves Dati!
Nagyon jó választás. Most így hirtelen nem tudom, hogy hány cm-es formában készítettem, de a 23 nem olyan kicsi, legfeljebb egy kicsit magasabb lesz a torta, de az egyáltalán nem baj, sőt még jobb is. Sok sikert hozzá és boldog szülinapot a párodnak! |
Kedves Alíz!
Segítségedet kérem! A páromnak születésnapja lesz, az Emeletes élvezet süteményt gondoltam tortának. (tetejét kicsit megdíszítem, és gyertyát szúrok rá). Nekem 23 cm átmérőjű tortaformám van, abban meg tudom ezt csinálni? Még tepsiben (pie-formában) sem készítettem, most lenne a debütálás, egyből tortának. Szerinted megoldható?
Köszönöm a válaszod: Dati
|
Szia Anikó!
Köszönöm szépen.:)
Aliz |
Szia Aliz!
Most jutott több időm, egy kicsit átnézni a receptjeidet, gratulálok:
Vadas Anikó |
Szia Gabi!
Köszönöm szépen az ötletet, ki fogom próbálni. A nagymamám a kukoricát is mindig úgy főzte, hogy néhány levelet tett a fazékba a kukoricák alá, mert úgy finomabb volt, meg a zsenge borsó héját is megfőzte és azzal öntötte fel a zöldborsólevest. Néha én is így készítem, de sült kukoricával még nem próbáltam.
Üdv.
Aliz |
Szia Aliz!
Kb. 3 órája akadtam az oldalra és azóta ugrálok receptről receptre. És persze egyre éhesebb vagyok!
Valószínüleg gyakori vendég leszek Nálad az elkövetkezőkben.
Viszont van egy ötletem is (bár most nem éppen aktuális, sajnos) a vajas-sós kukoricához. Én úgy szoktam csinálni, hogy a csuhéját óvatosan,- hogy ne szakadjon le- lehajtogatom, leszedem a haját, ezután vajazom, sózom. Szépen visszahajtogatom rá a leveleket, és így csavarom alufóliába, majd puhára sütöm. Mindig is imádtam a főtt kukoricát, de pár éve egy kolléganőm Görögországban nyaralt, és Ő mesélte, hogy ott mindíg sült kukoricát ettek, és, hogy az milyen finom. Azóta természetesen kipróbáltam és valóban, szinte össze sem lehet hasonlítani az ízét a fött illetve sült kukoricának. Próbáld ki majd, ha szezonja lesz, nem fogod megbánni!
Üdv: Gabi |
Kedves Krisziz!
Örülök, hogy jól sikerült. Köszönöm a jókívánságot, én is csupa jó dolgokat kívánok az új évre!:)
Aliz |
Kedves Alíz!
Nagyon Köszönöm a malacpofik ötletét, receptjét. Elkészítettem én is őket, óriási sikerük lett!!
Boldog Új Évet Kívánok!!
Krisziz |
Jaj, te egy tündérpofa vagy! Nagyon nagyon szépen köszönöm, hatalmas ölelés érte!
Köszi! Üdv Györgyi |
Kedves Györgyi!
Csak a Te kedvedért elkészítettem a malacot, mivel nekem ez eddig nem volt meg. Azért nem veszik kárba, ugyanis mi elutazunk ma vidékre, de a gyerekek maradnak, és ebből az alkalomból bulit szerveztek hozzánk, így lesz, aki megegye.:)
Üdv.
Aliz |
Kedves Alíz!
Nagyon sajnálom, hogy csak pár hete akadtam az oldaladra, de IMÁDOM! A kedvenc oldalam lett, és már elkészítettem az Emeletes élvezet sütit, a Burgonya rózsát na és az Almás rózsát, na azt már 3-szor is megsütöttem. Nagyon nagyon köszönöm szépen, igen kreatív vagy, és tetszik, hogy lépésről lépésre lefényképezed a menetet. Nagy segítség!
Kérésem is lenne, hátha te ismered, szilveszterre megszeretném sütni a malacka pogit, de nem tudom, hogy kell elkészíteni. Ettem egyszer, mondjuk a tésztájából nem csinálnék ügyet, de sajna nem tudom megformázni. Arra emlékszem, hogy egy nagyobb és egy kisebb pogácsaszaggatóval kell dolgozni, de a fülét stb. nem tudom már. Ha netán ismered, megmutatnád azt is?
Szóval csak így tovább, nagyon sok hasznos ötletet találunk az oldaladon, már az össze barátnőmet bevontam, kedvencük lett az oldalad!
Üdv Györgyi |
Kedves Alíz!
Áldott ünnepeket kívánok Neked és Szeretteidnek!
Dati és családja |
Katica mama!
Köszönöm szépen és és is ugyenezt kívánom nektek.
Aliz |
Drága Alízkám!
Áldott karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok sok sok szeretettel
Neked és Kedves Családodnak.
Katica mama |
Szia Noémi!
Köszönöm szépen, jó böngészést kívánok.:)
Aliz |
Szia Alíz,
nagyon klassz az oldalad, be is tettem a kedvencek közé! Fotók a sütikről, lépésről lépésre, hát ez fantasztikus! Ha lesz időm végig is böngészem! Csak gratulálni tudok hozzá!
További jómunkát kívánok: Noémi |
Kedves Dati!
Konkrétan a Verdens bestéhez ezt a krémet szoktam készíteni, ha nem a gyors Arankát választom.
Fél liter tejet felteszek forrni, de előtte kiveszek belőle kb. 1 deciliternyit. Ebbe belekeverek 1 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingport és két tojás sárgáját. A tejbe keverek annyi cukrot, amennyire édesen szeretjük. Ha felforrt a tej, a pudingos keveréket beleöntöm és sürűre főzöm. Felverem a tojások fehérjét 1 csomag vaníliás cokorrak és a forró krémbe keverem. Az a módszer is jó, hogy a forró pudingot keverem a tojáshabba, miközben a habverővel folyamatosan keverem. Így egy habos, könnyű vaníliás krémet kapok (mint a krémes krémje).
Ezt a bejegyzést átettem a Verdens beste alá, hátha más is kiváncsi rá.
Aliz |
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |