Kedves Aliz!Egy ismerősnek köszönhetem,hogy rátaláltam erre az oldalra!Nagyon tettszik,szinvonalas,és hát amilyen kaják vannak itt,az egyszerűen fantasztikusak!
Kivánok továbbra is sok sikert!
Üdv:Enikő
2009.03.31. 23:18
Aliz
Szia Erika!
Én soha nem csináltam lángolt kolbásszal, mert úgy már nagyon kolbászos lenne az íze, ezért szoktam inkább cserkész kolbásszal készíteni, mert az nem annyira zsíros és fűszeres, de akár virslivel is lehet, csak annak nincs elég fűszeres íze. Szerintem jó a lecsókolbász is, de abból inkább a füstölt változatot válaszd, és vágd hosszában 4 felé, ha elég vastag.! (Csak kicsit füstölt, és az is az olcsóbb kategóriából való, mégis jobb az íze ehhez az ételhez, és az hasonlít a legjobban a csrkészkolbászhoz, de akár Debreceniből is készülhet.) Nem kell előre megfőzni, megsütni, mert ez már egyébként sem nyers.
Szervusz Alíz !
Szeretném kérdezni, hogy a tésztában sült kolbásznál lángolt kolbász helyett, szerinted lehetne lecsó kolbászt rakni ? És ha igen, akkor talán süssem meg előtte, vagy tehetem bele nyersen is ?
Válaszodat előre is köszönöm, és minden jót kívánok: Jné Erika
2009.03.31. 09:42
New York
2009.03.30. 21:32
Aliz
Dati!
Én meg minden hátsó szándék nélkül írtam, hogy, ha látsz valamilyen hibát, örömmel veszem, ha szólsz, vagy bárki más, mert a saját hibáimat akárhányszor olvasom is el, nem mindig veszem észre. Ezt akkor tapasztaltam meg igazán, amikor a könyvemhez nyomtattam ki a recepteket, és kinyomtatva észrevettem olyanokat elírásokat is, amelyeket a képernyőn nem.:)
Köszönöm, hogy írtál.:)
Aliz
2009.03.30. 19:52
Dati
Kedves Alíz! NEM A HIBÁKAT KERESEM Naponta jövök, és emelem kalapom Mégegyszer sok sikert, és köszönöm az élményt!!!
Köszönöm szépen, én is örülök, hogy idetaláltál és azt is, hogy figyelmeztettél az elírásomra. Természetesen litert akartam írni. Máskor is szólj, ha hibát látsz.:)
Aliz
2009.03.29. 17:53
Dati
Szia Alíz! Nagyon tetszik a portálod, gyakran böngészek rajta, gratulálok hozzá!
A kérdésem az, hogy a táskalevesednél másfél liter vizet akartál írni ugye? ez azért fontos nekem, mert általában recept szerint főzök, ha újat próbálok ki
Külön tetszik, hogy lépésről-lépésre látom, mit hogy kell készíteni. Nagyon örülök, hogy megtaláltalak!
További sikereket kívánok a főzés és az élet minden területe terén!
Köszönöm szépen az elismerést, nagyon kedves vagy.:)
Tojásfehérje mindig van lefagyasztva a hűtőmben, mert sokszor készítek olyan ételt, amibe csak sárgája kell. Nagyon jól bírja a fagyasztást. Általában 2-3 db-ot teszek egy kisebb nylon zacskóba. Ha gyorsan fel akarom használni, és nem vettem elő időben, akkor egy kis meleg vízve teszem zacskóstól, és nagyon gyorsan kiolvad. Ugyanolyan jó, mint a friss. Ha esetleg nehezebben verődne fel, akkor talán a hőmérséklete miatt lehet (vagy túl meleg vagy túl hideg), de akkor is felverődik. Ha sok összejön, akkor szoktam sütni a Diós csokis szeletet, a kedvencemet.:)
Az élesztővel már nem ilyen jók a tapasztalataim. Párszor próbáltam, de nekem sokkal lassabban kelt meg és nem is volt olyan szép a tészta, mint a friss élesztővel, pedig többek szerint pont olyan jó, mint a friss. Biztos megvan annak is a technikája, hogy a fagyasztottal hogy kell bánni, de a friss is nagyon sokáig eláll a hűtőben, arra az estere, ha hirtelen kellene és nem lenne itthon friss, mindig tartok pár zacskó szárított élesztőt.
Szia Alíz !
Ne haragudj, hogy megint zavarlak a "buta" kérdéseimmel, de tudod Te vagy az egyik példaképem, ígyhát tőled kérdezek.
Az a kérdésem, hogy te szoktál-e használni fagyasztott élesztőt, és fagyasztott tojásfehérjét, ami megmarad.
Olvastam pár helyen, hogy le lehet őket fagyasztani, és később felhasználni, de szeretném megbízható forrásból is, tőled megtudni.
Válaszodat előre is köszönöm, és minden jót kívánok neked: Jné Erika
2009.03.08. 11:35
Adrienn
Szia !!
Szeretnélek megkérni 1 aprócska szívességre...
Menj fel ide: www.sutes-fozes.sokoldal.hu és felül van 1 olyan h ha tetszik neked az oldal akkor szavazz rá.Kattints rá erre és szavazz.Ha szavaztál írj a www.gportal.hu/leona vk jábá és hírdetlek 3 hónapig!Akkor szavazott ha rákattintasz és 1 fehér oldal jön ki amin fekete írás van.
Léccives... neked csak 1 kattintás de nekem szavazat 1 fontos versenyen...én is szavazok rád ha kell csak írj a vk-ba... A SZAVAZÓK KÖZÖTT 400KREDITET SORSOLOK KI!!
UI:ne vedd hírdetésnek csak szívességkérésnek...
Köszi:Adri ,a sutes-fozes oldal szerkije.
2009.03.01. 16:00
Hoshiyo
Sziasztok!
Légyszi segítsetek azzal, hogy kitöltitek a lenti linken lévő kérdőívet, a szakdogámhoz kell.
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM EZT AZ OLDALT!SOK SIKERT TOVÁBBRA IS!!!
2009.02.26. 17:21
Aliz
Szia Laura!
Mindenképpen olyasmit, ami nem kenődik el, könnyű becsomagolni és nem fogalal nagy helyet. Ilyen a Tojáslikőrös autós torta. Különleges, finom, kivül teljesen beborítja a csoki, ezért tartósabb, és nem kenődik. Kibírja az utat hűtés nélkül és nem foglal akkora helyet, mint egy kerek laposabb torta. (Ha Hullalával készíted tejszín helyett még akkor is tartós marad a krém, ha kicsit melege lesz a fűtött vonaton.) Lidlben lehet kapni olcsón finom tojáslikőrt.
Szia! Milyen tortát készítsek a barátom szülinapjára, ami vonaton is szállítható? és ha hideg v.meleg lesz a vonaton akkor is kibír 5órát..kérlek segíts. köszi.
Laura
2009.02.22. 13:16
Kerekes András
Szia!
Nagyon szép és tartalmas a weboldalad nagyon tetszik, gratulálok hozzá
Ha van, kedved ugorj be hozzám és nézd meg az enyémet is
Torták és sütemények weboldala igaz hogy nem sok sütemény van még fent, de ez csak azért van, mert csak elkészítésük után rakom fel, ha ellátogatsz hozzám, akkor légyszives írj a Vendégkönyvembe!