|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Kedves Alíz!
Köszönöm szépen a tippeket, megnéztem a fórumot, tényleg hasznos dolgokat olvastam. Biztos be fog válni, úgyhogy megveszem az 5 litereset is, mert most 9 l-esem van, amit hétvégén fel is avatok egy jó kis húslevessel. Majd megírom, hogyan sikerült... Addig is szép napokat kívánok Neked, és jó főzést-sütést!
Üdv: Veronika |
Kedves Veronika!
Köszönöm szépen.:)
Ami a kuktát illeti, sajnos nem tudom, hogy van-e ilyen könyv. Én elég gyakran kasználom. Van egy nagy 9 litereses és egy 5 literes. A nagyban szoktam pl. főzni a kocsonyát, a kisebbet meg szinte mindenre használom. Én általában úgy számolom, hogy kb. negyed annyi idő alatt készül el benne az étel, mint csak fedő alatt. Ha valamit 1 óráig kellene főzni, azt kb. 15 percig főzöm csak, a jelzéstől számítva. Pl. a Gyors vadast mindig kuktában készítem, így aztán tényleg nagyon gyors. Szerintem meg kell tapasztalni. Nem egyszer volt olyan, hogy túlfőztem valamit, de azóta inkább rövidebb ideig hagyom a tűzön, mert ha még nem elég puha, akkor továbbfőzhetem, akár csak sima fedő alatt is.
Van az Indexen egy fórum, ami ezzel a témával foglalkozik. Ha azt végigolvasod, szerintem mindenre választ kapsz, meg néhány jó receptet is hozzá.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9170951&na_order=
Szia.
Aliz
|
Kedves Alíz!
Továbbra is a Te oldalad a kedvencem, itt mindent megtalálok ami szem-szájnak ingere. Imádok sütni-főzni, a párom nagy örömére. Sajnos, mint minden "háziasszony" (még csak 24 vagyok, de már 5 éve vezetek háztartást), én is állandó időhiánnyal küzködöm. Hogy ezt kivédjem és gyorsabban elkészüljek, beruháztam -egyenlőre egy- kuktára. A baj csak az, hogy teljesen máshogy kell benne főzni, hiszen nem ellenőrizhetjük tízpercenként az ételt. Tudnál esetleg segíteni, vagy hallottál már külön kuktaszakácskönyvről?
Előre is köszönöm a segítséget.
Veronika |
Kedves Hozsóka!
Köszönöm szépen a pozitív visszajelzést.:)
Szia.
Aliz |
Kedves Alíz!
Nagyon szuper a honlapod! Véletlenül keveredtem böngészés közben hozzád, de mos a kedvencek közé rakom a lapodat. Jópár receptet én is ismerek, azonban sok jó ötletet meríthetek.
Nagyon jó ez a sok fénykép, föleg a folyamatokról készültek, ezekkel szerintem a kevésbé gyakorlottak is jól megértik.
Egyszóval csak gratulálni tudok!
Üdvözlettel: Hozsoka |
Kedves Beus!
Köszönm szépen. és örülök, hogy tetszik.:) A neved ismerős, bár az utóbbi időben a konyhalistára nem nagyon marad időm, ami miatt van is egy kis lelkifurdalásom, mert valamikor nagyon aktívan részt vettem a konyhalista életében, de most önző módon csak ezzel a honlappal törődöm, de többre nem marad időm a munka mellett.:(
Üdv.
Aliz
|
Kedves Aliz,
csodaszép a honlapod és nem tudom a számát, hány ételt kivántam meg ahogy böngésztem a recepteket! Csak igy tovább Aliz, és köszönjük!
Beus (a konyhalistáról ha emlékszel esetleg rám, nem voltam túl aktiv!) |
Kedves Dorka!
Örülök, hogy tetszik az oldal és hogy ezt meg is írtad. Köszönöm szépen.:)
Szerintem vágj bele Te is egy ilyen honlapba, nem olyan nehéz, menet közben sokat tanul az ember. Regisztráld magad a gportalon és próbáld ki. Egy 210 Ft-os sms-sel 3 hónapra a tied lehet, így eldöntheted, hogy akarod-e. A gportalon le van írva minden, de ha valamit nem tudsz, szívesen segítek. Én eleinte sokat kérdezgettem a gportal superuserétől, ha elakadtam, aztán magamtól is rájöttem a dolgokra menet közben. Vannak sablonok, így nem szükséges hozzá html előképzettség. Ez egy nagyon jó szórakozás. Ha meg vannak kész képek és receptek, kezdheted is. Sokan örülnének egy ilyen update gyüjteménynek, főleg olyan recepteknek, amik ki is vannak próbálva.
A szilikonos ötleteket köszönöm. Szilikonlapot én is szoktam használni, a többit meg majd beszerzem idővel.:)
Üdv.
Aliz |
Kedves Alíz!
Ma kaptam egy fülest, és így találtam ide Hozzád. Nagyszerűnek találom az oldaladat, a receptek fantasztikusak, pláne hogy fotóztad is, komolyan le a kalappal, még nem találkoztam ilyen igényes kivitelezéssel, sem a honlapot, sem pedig a tartalmát - a lényeget - illetően! :)
Én magam is régebben rengeteget sütöttem, fotóztam is mindig az elkészülteket, néha a készítés fázisait is, de így összerakni egy egészbe nem biztos hogy tudtam volna, gratulálok!
Na meg még az a különbség, hogy én az Update módszer szerint - vagyis inkább ellesve onnan ezt-azt - készítettem a magamét, a süteményeket, tortákat, és egyéb ételeket, és ahogy olvasgattam ma a te receptjeidet, fejben automatikusan fordítottam le mindegyiket - érdekes volt :-) (pl. cukor helyett édesítő, sima liszt helyett teljes kiőrlésű vagy annak megfelelő egyéb hozzávaló, stbstb... :) )
Sajnos hozzáértésem hiányában én nem hiszem, hogy tudnék ilyen oldalt készíteni, ahova minden "tudásomat" feltehetném és megoszthatnám a nagyközönséggel :-) szóval nem jelentek majd konkurenciát, de egy tippem azért volna, ha szabad ilyent mondanom, írnom :-)
Én is rendszeresen "küzdöttem" és nem keveset a különféle tepsikkel és serpenyőkkel, torta és egyéb süteményformákkal, ezek kikenegetésével vagy esetleg kibélelésével, sütőpapírral és alufóliás verzióval, és nagyon meleg szívvel ajánlanám Neked is legalább kipróbálásra a szilikonból készült formákat.
Egytálétel, esetleg "rakott" dolgok is éppúgy készülhetnek benne, mint sütemények, pl a muffinformában akár fasírozottat lehet készíteni mindenféle "ottácsorgás" nélkül, vagy Stefánia-szelet az őzgerinc- vagy gyümölcskenyér-formában, de készítettem már fasírtgyűrűt - kuglófformában - így több idő marad a következő fogás készítésére, míg a husi sül a sütőben a szilikonban, nem ég oda, gyönyörű lesz és isteni, de legyen az tükörtojás (szintén muffinformában) vagy sütemény akár vagy bármi egyéb - ez fantázia kérdése csak (amiben Te nem szenvedsz hiányt, sőt! :-) ), és a kezelése is könnyebb egyszerűbb, bár igaz, kicsit drága befektetés, de megéri!
Mindenképpen ajánlanám tehát, csakis az egyszerűség kedvéért, és a továbbiakhoz pedig sok sikert kívánok Neked és csak így tovább!
Biztosan visszatérő látogatód maradok!! :-)
Üdv és puszi:
Dorka |
Helló!
Szeretném felhívni a figyelmedet az oldalamon induló designversenyre.
(igen, ez egy másolt szöveg, de csak oda teszem, ahol komolyan gondolom! / ha hirdetésnek veszed és zavar, akkor töröld) |
Kedves Ilona!
Válaszoltam az emailedre.
Puszi.
Aliz |
Kedves Alíz!
Ma kezdem a 90 napos fogyókúrát.
Nem lenne kedved megint egy fogyi-csapatot indítani, mint annakidején? Te voltál a sikerünk kulcsa, mielőtt eltűntél volna.
Puszi
Ilona
|
Szia!
Benne lennél egy buttoncserében?
Ha igen kérlek jelezd az oldalamon.
Köszi .Fanta.
|
Szió!
Örülök, hogy rábukkantam az oldaladra, nagyon tetszik. Én vega vagyok, és nagyon sok szuper receptet találtam Nálad, nagyon köszönöm :o). További szép hetet kívánok.
Zita |
Hello, milyen címre küldhetek Önnek e-mailt? Az enyém: info@horizonline.hu, és egy együttműködésről lenne szó.
Köszönöm!
Szabolcs |
Szia Maggie!
Válaszoltam.:)
Aliz |
Szia Aliz,
Irtam Neked az iwiwre, de napok ota nem valaszolsz, valami baj van
talan?
Udv/Maggie
|
Nem szoktam vendégkönyvbe linkelni, de ezt tudnod kell!
Szeretnéd eltüntetni az alsó görgetőt a lap alján, de nem tudod hogyan?
Nos az oldalon megtalálod a választ!
Valamint további 6739db kellék közül válogathatsz kedvedre!
(Segítségként írtam, nem hirdetésként, de ha zavar, nyugodtan töröld!) Lidó
|
Kedves Falatka!
Köszönöm szépen, nagyon örülök, ha sikerül hozzájárulnom ahhoz, hogy kedvet kapj a főzéshez. Találj benne sok örömöt..
Üdv.
Aliz |
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |