|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Kedves Alíz! Az édes-savanyú csirke 5. képe alatt (ecetes) nem jó az iromány:) - nem mellesleg jegyzem meg, a nyálam csorgott, míg az étel elkészítését olvasgattam:)
Dati |
laza rántotta (felrántotta)
Hozzávalók: (1személyre)
Rántotta:
1db tojás
1dl tejföl
liszt (amennyitől sűrűsebb lesz(de ne túlságosan))
ízlés szerint ízesítsük
Öntet:
1dl tejföl
tejjel (hígítjuk(ne túl hígra)
ízlés szerint só, bors, majonéz, mustár
vöröshagyma kockára vágva
elkészítés:
Öntet:
1.tejfölt elkeverjük a tejjel
2.belekeverjük a sót borsot majonézt mustárt
3.kockára vágjuk a lilahagymát és belekeverjük
4.berakjuk a hűtőbe míg készül maga a rántotta
Rántotta:
1.lisztet a tojással elkeverjük
2.hozzáadjuk a tejfölt
3.sóval borssal ízesítjük
4.palacsinta formájában kisütjük
JÓ ÉTVÁGYAT!! |
Szia Aliz-Nagyon örülök hogy megtaláltalak.10éve élek Spanyolországban és lassan elfelejtem a jó magyar receptjeket.Sok gondom van mert nagyon sok alapanyagot itt nem lehet megszerezni pl.túró(nagyon hiányolom),mák stb.és a savanyúkáposzta.Szeretném megkérdezni:hogy tudnám elkészíteni itt.Remélem hogy tudsz segíteni.Üdvözlet Spanyolországból. |
Dati!
Köszönöm, hogy szóltál, javítottam. Valóban én kértem, hogy ha valaki elírást talál az oldalamon, szóljon bátran, ugyanis a többszöri átolvasás után is előfordul, hogy nem veszek észre egy elütést. Ebben Dati eddig is sokat segített, mert sasszemei vanak.:)
Válasz: Köszönöm szépen, javítottam.:) |
Kedves Alíz! A gombával töltött zsömle 5. képénél a majoránna szót elírtad:)
És még mielőtt az ide látogatók azt gondolnák, én csak hiba keresésére vagyok szakosodva Alíznál, szeretném, ha mindenki tudná: nagyon nagy tisztelője vagyok a blogtulajdonosnak, napi rendszerességgel jövök és olvasok nála:)
Dati
|
Szia Alíz!
Megszerettem volna csinálni a karamellás csokis sütit, minden hozzávalót feltettem ahogy írtad, de nem sűrűsödött be és nem is lett barnás színű. Mit ronthattam el?
Üdvözlettel: Móni
Szia Móni!
Csak arra tudok gondolni. hogy nem főzted elég sokáig. A 10 percet csak azért írtam, mert nekem annyi idő kellett hozzá, de ez függ a tűzhely hőmérsékletétől. Ha alacsonyabban főzted, akkor több idő kell hozzá. Ennyi cukor mindenképpen megbarnul előbb-utóbb, hiszen karamellizálódik, ha már a tejszín nedvessége elpárolog, sőt szénné is ég, ha a tűzhelyen felejted. Kicsit magasabbra kellett volna venni s hőmérsékletet, ha úgy láttad, hogy nem sűrűsödik és nem barnul. Sajnálom, hogy nem sikerült.:( |
Szia Alíz !
Szentesti vacsoráról van szó és 10-12 személyről.
A férjem nagy borrajongó és én sem vetem meg a jó bort, ezért én is a borlevesben gondolkodom.
Szerinted megduplázzam az adagot, amit a receptben írsz ?
Válaszodat előre is köszönöm !
Üdv: Erika
Válasz: Szia Erika!
A receptben szereplő mennyiség kb. 1 liter. Kérdés az, hogy miben szeretnéd tálalni. Ebből nem szoktak nagy mennyiséget adni. Szerintem mérd meg az edényt, amiben tálalni szeretnéd, és a szerint készítsd!:)
|
Szervusz Alíz !
Az ercsihamiról írok neked, mert a karácsonyi menűn töröm a fejem !
Az biztos, hogy a TE búbos húsodat fogom csinálni, mert annak nagy sikere volt egy éve !
Legutóbbi karácsonykor gyöngyösből készítettem levest, de most valami könnyedebbre vágyom, valami másra, mint a szüleim által megszokott levesek.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit készítsek, mert a TE receptjeidben vakon megbízok, és bátran elkészítem, mert teljesen egyforma az ízvilágunk, és bármit főztem-sütöttem a receptjeidből az nagyon ízlett a családnak !
Segítségedet előre is köszönöm !
Minden jót kívánok Neked: Erika Gyuláról.
Válasz:
Szia Erika!
Jó lenne tudni, hogy karácsonyi menű alatt a karácsonyesti vacsoráról van szó, vagy a karácsonyi ebédről.
24-én este nálunk van az egész család, unokatesók és nagyszülő. I0-12 fő, idén 13. Ilyenkor többfogásos a menű. Egyik évben leves az előétel a másikon valami más. Pl. volt többször a Csirke vajas tésztában, vagy valamilyen húsos saláta kehelyben, vagy leveles-vajas tésztából sütött töltött kosárféle szósszal. A második többnyire teszínes hal, töltött pulykatekercs vagy valami hasonló, és mindig van egy karácsonyi torta is. Ha leves az előétel, akkor általában valami könnyű, nem túl sok, hogy legyen hely a többi ételnek is, ezért ilyenkor jön a borleves vagy a Rumos-mazsolás gesztenyeleves. Mindkettő édes. Sós levesek közül még el tudnám képzelni a Metélőhagymás kukorica krémlevest is. (Ha mindenki szereti a kukoricát.)
Ha az ebédé a főszerep, akkor inkáb valami tartalmasabbat készítek. Pl. a Norvég királyi leves ilyen, vagy a Tárkonyos raguleves, vagy húsleves, de abból is a Pászkagombóc leves.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe.
|
Dati! Köszönöm szépen, hogy szóltál.:) |
Kedves Alíz! Jöttem cenzorálni:) a csirkemell leveles tésztában receptednél az első kép alatti szövegben egy "t"
betű nem kell.. (csirkemellett = csirkemellet).
A receptet kipróbálom, köszönöm!
Dati!
|
Marica!
Köszönöm szépen, hogy sokat jársz az oldalra, és a receptet is. Megnéztem, jól hangzik.:)
|
Szia Aliz!
Nagyon sokat járok az oldalra,és sok jót el is készítettem a recepteidből,amit nagyon köszönök neked.
Itt adok én is egy egyszerü receptet,hátha valaki kedvet kap hozzá.
pmarica.multiply.com/journal/item/20
Kicsit egyszerü,de finom igy is
Nagyon szép napot és hétvégét kívánok |
Kedves Irén!
Én is nagyon örülök, hogy idetaláltál és köszönöm szépen.:) |
Orvendek hogy idetalaltam, nagyon tetszik ahogy szerkeszted oldalad, s foleg a kepek nagy segitseg.Gratulalok!
2010.08.31 23:37 Aliz „Sajnos ebben nem tudok segíteni.” |
Sajnos ebben nem tudok segíteni. |
Mért nem fogadja el a felhasználo nevet és a jelszot??????? |
Szia Tima!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Igyekszem bővíteni a választékot, hogy ne sokat kelljen máshol keresgélni:) |
Kedves Alíz!
Sok hasonló oldalt nézegetek rendszeresen, de ilyen jó oldallal ritkán találkozom. Az egyik a sütésben , a másik a főzésben jó, de hogy mindkettőben remekeljen valaki, az nagyon ritka. Mit szeretsz jobban, a sütni vagy a főzni? A rengeteg fotó is nagyon sok segítséget ad, bár a leírásod nagyon érthető. Már több receptet kipróbáltam, és eddig még minden nagyon jól sikerült. Ha valamit keresek, először nálad nézem meg, és legtöbbször meg is találom, amit keresek. Köszönöm szépen és további jó recepteket kívánok!
Szia. Tima |
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |