|
[527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
Sziasztok!Ez nem egyfajta reklám, csupán egy kis szivesség, amivel ti is jól járhattok! Ez nem csalás, akinek Van Facebook-ja, megpróbálkozhat nyerni Xboxot, vagy bele játékokat,eredeti EA alkalmazás, mindössze annyit kell tenned h erre a linkre kattintassz ( http://www.eakaracsony.hu/invited_by/2713 ) és elfogadod, ezzel nekem is segítessz és te is csatlakozhatsz a játékba ;) Köszi |
Kedves Alíz! Az édes-savanyú csirke 5. képe alatt (ecetes) nem jó az iromány:) - nem mellesleg jegyzem meg, a nyálam csorgott, míg az étel elkészítését olvasgattam:)
Dati |
laza rántotta (felrántotta)
Hozzávalók: (1személyre)
Rántotta:
1db tojás
1dl tejföl
liszt (amennyitől sűrűsebb lesz(de ne túlságosan))
ízlés szerint ízesítsük
Öntet:
1dl tejföl
tejjel (hígítjuk(ne túl hígra)
ízlés szerint só, bors, majonéz, mustár
vöröshagyma kockára vágva
elkészítés:
Öntet:
1.tejfölt elkeverjük a tejjel
2.belekeverjük a sót borsot majonézt mustárt
3.kockára vágjuk a lilahagymát és belekeverjük
4.berakjuk a hűtőbe míg készül maga a rántotta
Rántotta:
1.lisztet a tojással elkeverjük
2.hozzáadjuk a tejfölt
3.sóval borssal ízesítjük
4.palacsinta formájában kisütjük
JÓ ÉTVÁGYAT!! |
Szia Aliz-Nagyon örülök hogy megtaláltalak.10éve élek Spanyolországban és lassan elfelejtem a jó magyar receptjeket.Sok gondom van mert nagyon sok alapanyagot itt nem lehet megszerezni pl.túró(nagyon hiányolom),mák stb.és a savanyúkáposzta.Szeretném megkérdezni:hogy tudnám elkészíteni itt.Remélem hogy tudsz segíteni.Üdvözlet Spanyolországból. |
Dati!
Köszönöm, hogy szóltál, javítottam. Valóban én kértem, hogy ha valaki elírást talál az oldalamon, szóljon bátran, ugyanis a többszöri átolvasás után is előfordul, hogy nem veszek észre egy elütést. Ebben Dati eddig is sokat segített, mert sasszemei vanak.:)
Válasz: Köszönöm szépen, javítottam.:) |
Kedves Alíz! A gombával töltött zsömle 5. képénél a majoránna szót elírtad:)
És még mielőtt az ide látogatók azt gondolnák, én csak hiba keresésére vagyok szakosodva Alíznál, szeretném, ha mindenki tudná: nagyon nagy tisztelője vagyok a blogtulajdonosnak, napi rendszerességgel jövök és olvasok nála:)
Dati
|
Szia Alíz!
Megszerettem volna csinálni a karamellás csokis sütit, minden hozzávalót feltettem ahogy írtad, de nem sűrűsödött be és nem is lett barnás színű. Mit ronthattam el?
Üdvözlettel: Móni
Szia Móni!
Csak arra tudok gondolni. hogy nem főzted elég sokáig. A 10 percet csak azért írtam, mert nekem annyi idő kellett hozzá, de ez függ a tűzhely hőmérsékletétől. Ha alacsonyabban főzted, akkor több idő kell hozzá. Ennyi cukor mindenképpen megbarnul előbb-utóbb, hiszen karamellizálódik, ha már a tejszín nedvessége elpárolog, sőt szénné is ég, ha a tűzhelyen felejted. Kicsit magasabbra kellett volna venni s hőmérsékletet, ha úgy láttad, hogy nem sűrűsödik és nem barnul. Sajnálom, hogy nem sikerült.:( |
Szia Alíz !
Szentesti vacsoráról van szó és 10-12 személyről.
A férjem nagy borrajongó és én sem vetem meg a jó bort, ezért én is a borlevesben gondolkodom.
Szerinted megduplázzam az adagot, amit a receptben írsz ?
Válaszodat előre is köszönöm !
Üdv: Erika
Válasz: Szia Erika!
A receptben szereplő mennyiség kb. 1 liter. Kérdés az, hogy miben szeretnéd tálalni. Ebből nem szoktak nagy mennyiséget adni. Szerintem mérd meg az edényt, amiben tálalni szeretnéd, és a szerint készítsd!:)
|
Szervusz Alíz !
Az ercsihamiról írok neked, mert a karácsonyi menűn töröm a fejem !
Az biztos, hogy a TE búbos húsodat fogom csinálni, mert annak nagy sikere volt egy éve !
Legutóbbi karácsonykor gyöngyösből készítettem levest, de most valami könnyedebbre vágyom, valami másra, mint a szüleim által megszokott levesek.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit készítsek, mert a TE receptjeidben vakon megbízok, és bátran elkészítem, mert teljesen egyforma az ízvilágunk, és bármit főztem-sütöttem a receptjeidből az nagyon ízlett a családnak !
Segítségedet előre is köszönöm !
Minden jót kívánok Neked: Erika Gyuláról.
Válasz:
Szia Erika!
Jó lenne tudni, hogy karácsonyi menű alatt a karácsonyesti vacsoráról van szó, vagy a karácsonyi ebédről.
24-én este nálunk van az egész család, unokatesók és nagyszülő. I0-12 fő, idén 13. Ilyenkor többfogásos a menű. Egyik évben leves az előétel a másikon valami más. Pl. volt többször a Csirke vajas tésztában, vagy valamilyen húsos saláta kehelyben, vagy leveles-vajas tésztából sütött töltött kosárféle szósszal. A második többnyire teszínes hal, töltött pulykatekercs vagy valami hasonló, és mindig van egy karácsonyi torta is. Ha leves az előétel, akkor általában valami könnyű, nem túl sok, hogy legyen hely a többi ételnek is, ezért ilyenkor jön a borleves vagy a Rumos-mazsolás gesztenyeleves. Mindkettő édes. Sós levesek közül még el tudnám képzelni a Metélőhagymás kukorica krémlevest is. (Ha mindenki szereti a kukoricát.)
Ha az ebédé a főszerep, akkor inkáb valami tartalmasabbat készítek. Pl. a Norvég királyi leves ilyen, vagy a Tárkonyos raguleves, vagy húsleves, de abból is a Pászkagombóc leves.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe.
|
Dati! Köszönöm szépen, hogy szóltál.:) |
Kedves Alíz! Jöttem cenzorálni:) a csirkemell leveles tésztában receptednél az első kép alatti szövegben egy "t"
betű nem kell.. (csirkemellett = csirkemellet).
A receptet kipróbálom, köszönöm!
Dati!
|
Marica!
Köszönöm szépen, hogy sokat jársz az oldalra, és a receptet is. Megnéztem, jól hangzik.:)
|
Szia Aliz!
Nagyon sokat járok az oldalra,és sok jót el is készítettem a recepteidből,amit nagyon köszönök neked.
Itt adok én is egy egyszerü receptet,hátha valaki kedvet kap hozzá.
pmarica.multiply.com/journal/item/20
Kicsit egyszerü,de finom igy is
Nagyon szép napot és hétvégét kívánok |
Kedves Irén!
Én is nagyon örülök, hogy idetaláltál és köszönöm szépen.:) |
Orvendek hogy idetalaltam, nagyon tetszik ahogy szerkeszted oldalad, s foleg a kepek nagy segitseg.Gratulalok!
2010.08.31 23:37 Aliz „Sajnos ebben nem tudok segíteni. ” |
Sajnos ebben nem tudok segíteni. |
Mért nem fogadja el a felhasználo nevet és a jelszot??????? |
Szia Tima!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Igyekszem bővíteni a választékot, hogy ne sokat kelljen máshol keresgélni:) |
[527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
| |